Mad og spiseforhold

På Pilagergaard er der tilknyttet kost og ernæringsvejleder, der med mange års erfaring indenfor specialområdet, har en bred viden indenfor kostens betydning for psyke og indlæringsevne, samt i planlægning af kost til børn og unge med specielle behov, herunder børn og unge med diagnoser som eks. ADHD.


På Pilagergaard bestræber vi os på at tilbyde en varieret, sund, – og veltilberedt kost, lavet af friske råvarer og vi forsøger i bredest omfang, at undgå tilsætningsstoffer.


Vi ser kosten som et vigtigt led i vores daglige pædagogiske arbejde med de unge, og de inddrages så vidt det er muligt til at deltage i madlavning. Alle vores unge har en fast maddag hvor de, efter evne og i samarbejde med en pædagog, hjælper til i køkkenet. Dette ser vi både som et led til træning i sociale færdigheder, samt en oplagt mulighed for de uforpligtigende, og for os, vigtige samtaler, der kan være med til at øge de unges forståelse af kostens betydning.

Kosten har stor betydning for vores alm. velvære, sundhedstilstand, koncentrations og indlæringsevne og vi har over en periode arbejdet målrettet på at nedbringe indtagelsen af sukker og sukkerholdige produkter.

De unge tages med på råd og de kan komme med ønsker, indenfor vores aftaler og de økonomiske rammer.

Vi har faste spisetider, da vi mener en fast struktur er med til at skabe ro og tryghed.

Vi er løbende i dialog med de unges forældre og vi hjælper dem gerne med vejledning til, at de kan træffe de rigtige valg for deres børn.

Send os en e-mail

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

PILAGERGÅRD SELVEJENDE INSTITUTION

Tuse ​Byvej ​51

4300 Holbæk


CVR: 21857394 

Kontakt

☎ Tlf.: ​59 43 83 03

​☎ Mob.: 28 26 93 05

✉ E-mail: pilagergaardtuse@mail.dk

Find os